lørdag den 23. juli 2016

Store danskere - Literære Videoer #3

DR har i en årerække sendt og lavet serien "Store danskere" og der er i tidens løb faldet en del forfatterportrætter af ved dette foretagende. Udsendelserne har en varighed på omkring en halvtime, men alligevel når man at komme godt rundt omkring hele hovedpersonens liv og virke. Jeg er selv ret begejstret for disse udsendelser og ønsker derfor at dele dem med jer. Desvære er det sådan at udsendelserne kun er tilgængelige på DR's hjemmeside i visse tidsperioder.(Lige nu handler den eneste litterære tilgængelige udsendelse om  Poul Henningsen, og kan ses frem til den 11 august.)
Heldigvis er der dog nogle venlige sjæle der har valgt at uploade en del af udsendelserne på youtube.
Her kan der i skrivende stund ses portrætter af følgende personer: Tove DitlevsenOle Lund KirkegaardKaren BlixenDan Turéll og Kaj Munk
I serien er der dog også portrætter af  Piet Hein, Leif Panduro, Hans Sherfig, Thorkild Hansen, Poul Borum og Storm P. (Og sandsynligvis flere der er gået min næse forbi) -  så hvis man er interesseret i dem, er der ikke andet af gøre end løbende at holde øje med programsiden. Her kan de andre portrætter af diverse betydningsfulde danskere også ses, hvilket jeg også varmt kan anbefale.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar