fredag den 26. august 2016

Ekstralåns anbefalinger på ereolen

Jeg er en ivrig bruger af ereolen, så ivrig at det ofte kan være svært at få de månedlige kvoter til at slå til - særligt når man i Esbjerg kommune kun kan låne 3 lydbøger om måneden.  Heldigvis eksistere der de såkaldte ekstra lån, som ikke tæller med i kvoterne. Ekstralånene består af ca. 2100 titler, fordelt mellem ebøger og lydbøger. Selvom de er markeret med blå, kan det være lidt af en jungel at finde rundt imellem alle de titler. Derfor har jeg valgt at dele en række anbefalinger med ekstralån's titler på Ereolen. Her er de første to anbefalinger

Drengen i den stribede pyjamas af John Boyne
Bogen handler om den 9-årig Bruno og foregår under 2. verdenskrig. Bruno og hans familie er flyttet i forbindelse med hans fars meget vigtige job, som Bruno dog ikke kan få at vide hvad handler om. I hans nye hjem er han meget ensom, indtil han bliver venner med en dreng i stribet pyjamas, der har en sammenhæng med faderens vigtige job.
Lydbogen er godt indlæst og sproget er nemt, så det er nemt at følge med som lytter af denne lydbog.
Varighed: 4t 50 min.
Oplæser: Tobias Hertz

Døden fra Lübeck af Henrik Nordbrandt
Selvom denne bog er et selvbiografisk værk, er det en af de selvbiografiske værker, hvor det ikke betyder så meget om man kender hovedpersonen på forhånd. Det er nemlig ligeså meget et tidsbillede af 40'erne og 50'erne. Selvfølgelig gør det det ikke mindre interessant at have kendskab til Henrik Nordbrandt og læst nogle af hans værker.
I bogen beretter Nordbrandt om stort og småt, med et glimt i øjet og rappe replikker. Alt er dog langtfra lutter og lagkage i hans tilværelser. Der er problemer på stortset alle fronder; i hjemmet, i skolen og med vennerne.  Som Nordbrandt humoristisk siger: "Man kunne ligeså godt bide i lorten med det samme, så viste man hvordan den smagte."
 Titlen kommer fra hans indlæggelse på psykiatrisk som 16-årig. Her blev han indlagt med spiseforrystelse og lignede "Døden fra Lübeck.
Varighed: 5 t.
Oplæser: Paul HüttelIngen kommentarer:

Send en kommentar