fredag den 10. marts 2017

Vandring i Europa af Lis Nielsen

"Når man er vandrer, er det ikke målet for en vandring, 
der tæller, men i højere grad oplevelserne undervejs"
5/6 Stjerner
Undertitel: 22 spændende og uspolerede vandreturer
Sideantal: 160    Forlag: Muusmann    Bogen kan købes her

I en hektisk hverdag hvor slogannet ofte er "jo hurtigere, jo bedre," er det ofte kvantiteten frem for kvaliteten der kommer i fokus. Det handler ikke om hvordan vi når ting, men hvad vi når. Det er sjældent der er tid til at gå ned i gear og virkelig nyde nuet, uden at to-do listen sniger sig ind på en. 

Hvis du kan nikke ja til overstående beskrivelse er vandretur måske lige det du går og mangler. Her bliver alting sat i et andet lys og tempo. Man når ofte ikke mere end 4 km i timen, men tempoet gør at man til gengæld har tid til at nyde alle de små under verden byder på. Både hvad angår natur og kultur.  Men at vandre behøves ikke nødvendigvis blot at være et pusterum, det kan også gøres til en hel livstil. Lis Nielsen, som har skrevet "Vandring i Europa" har med hendes 30 års erfaring vandret Europa tyndt på kryds og tværs. Hun er præsident for Europas organiserede vandre (European Ramblers Association) og ved uden tvivl hvad hun snakker om når det kommer til at vandre. 

I hendes bog deler hun gavmildt ud af de tips og tricks hun har oparbejdet igennem års erfaring. Bogens kerne er naturligvis beskrivelserne af  22 ruter og fem vandreregioner. Ved hver rute er der 4-6 billeder, så man også har mulighed for at danne sig et visuelt billede af ruten.  Dertil kommer en faktaboks, med sværhedsgrad, kilometer, etapeforslag, hjemmesider, transport, samt anbefaling af guidebog og hjemmesider. Og selvfølgelig også et kort, hvor ruten er tegnet groft op. Bogen er super god at finde inspiration i og Lis Nielsen har formået at finde en række ruter der variere på både kultur og natur.   Der er ingen tvivl om at Lis Nielsen selv har været på alle de ruter hun beskriver. Det er ikke en journalist der gerne vil tjene penge på den nye vandre-trend og derfor har støbt en bog sammen ved hjælp af sparsomme erfaringer og  google. 

Hvis man er nybegynder er denne bog heltsikkert et rigtig godt sted at starte. Bogen kommer ind på træning, planlægning af turen, afmærkninger og andre nyttige ting. Samtidig er jeg også  sikker på at en mere garvet vandre også ville kunne finde inspiration i de mange ruter. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar