fredag den 2. juni 2017

Litteratur på DR lige nu - LitteræreLinks #9


Det er desværre ikke så ofte at der er fokus på litteraturens verden på DR's sendeflade – i hvert fald ikke så ofte som jeg kunne tænke mig der var. Men lige for tiden ligger der faktisk to programmer om to vidt forskellige forfattere. Derfor tænkte jeg at jeg hellere måtte dele det med jer, hvis i ikke selv har opdaget dem endnu. 

Den første er en lille svensk minidokumentarserier på tre programmer om vores alle samens Astrid Lindgreen. I serien løftes sløret for mange af Lindgrens inspirationskilde fx Pippi Langstrømpes Abe og karakteren Blomkvist, som, uden at afsløre for meget, faktisk har en smule tilfælles. Dokumentaren kommer også ind på stærke personlige oplevelser og erfaringer, som var med til at forme hende til en af verdens allerbedste børnebogsforfatter. Derudover giver serien også et godt indblik i den historiske kontekst Astrid Lindgren levede i. Indtil videre er to af afsnittene tilgængelige (sorgfugl  og Stærkest i verden). Det sidste afsnit bliver sendt d. 7 juni kl 20:00. Hele serien kan dog ses online på DR's hjemmeside indtil d. 6 juli


Det andet program er en dansk dokumentar om  Knud Sørensen - digter og fortæller. Dokumentaren handler dog ikke kun om ham, men også Den store generation af jyske forfattere fra begyndelsen af 1900-tallet. Der kommes både ind på J.P. Jacobsen, Johan Skjoldborg, Jeppe Aakjær og Aksel Sandemose. Alle sammen forfattere der tager fat på de danske landliv, som også er et stort tema i Knud Sørensen forfatterskab. Rent historisk indeholder dokumentaren også spændende facetter og kan ses indtil d. 14 juni 2017.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar