lørdag den 7. oktober 2017

Med Jon i vildmarken af Jon Lindberg

4/6 stjerner     Sidetal:  187     Forlag: Turbine

Måske sad du, ligesom mig, klistret til skærmen hver gang der kom et nyt afsnit af DR's eksperiment "Alene i vildmarken.". Det var lidt ligesom at få lov til at overvære forskellige versioner af Jon Krakauers bog "Into the Wild". Man fik et psykologisk indblik i hvad isolationen gør ved mennesker, hvilket i det fleste tilfælde end med en konklusion nær Chris Mccandless "Happiness is only real when shared." Men det var i den grad også fascinerende at opleve de forskellige deltagers evner til at overleve i vildmarken. Særligt sidst nævnte kommer man endnu tættere på i vinderen, Jon Lindberg's, nye bog "Med Jon i vildmarken" En bog som er er udgivet i et praktisk lommeformat, der gør den nem at have på tur i naturen. 

Kroppen kan klare sig tre minutter uden ilt, tre timer uden ly, tre dage uden vand og tre uger uden mad, før den bukker under.

Bogen er på ingen måde en udtømmende how-to bog, men giver gode overordnede guidelines inden for de forskellige discipliner; forberedelse, udstyr, shelter, bål, vand, mad i naturen, navigation og førstehjælp. Jeg er særligt imponeret af de mange kreative og lidt alternative tips der er at finde i bogen. Fx beskrives der hvordan man kan koge vand uden en gryde, hvordan man kan navigere efter mos eller et ur, hvordan man kan bruge blade og græs som isolation i ens tøj osv.


Ideen om saunahytten var til at starte med noget “nice to have”, men blev til “need to have” fordi den gav mig et mentalt boost og fik mig til at tænke nogle fede tanker om hele oplevelsen som sådan og om dem derhjemme.”


Bogen giver også et rigtig godt indblik i programmet Alene i vildmarken, da bogen indeholder små noter herfra. Man får et rigtig godt indblik i hvor Jon nåede så langt og hvordan han ofte altid var et skridt foran de udfordringer der kunne dukke op. 


Går du eksempelvis forbi birketræer, så sørg for at tage noget af barken, som du kan bruge til optænding senere, i stedet for først at søge efter det, når du skal tænde bålet


Ingen kommentarer:

Send en kommentar