fredag den 26. januar 2018

Min notesbog

Bogen er en gave fra Politikens forlag. 

Den første måned i det nye er er snart ved at være over, og måske har du endnu ikke fået dig en kalender. Måske er du træt af de traditionelle, kedelige og lidt kiksede spiralrygskalender. Hvis dette er tilfældet har Politikens forlag et alternativ, nemlig bullets kalenderen min notesbog. Nu har jeg brugt den en måneds tid, og her er min mening om den. 

Min notesbog er meget mere end blot en kalender. Hver måned har sit eget fokus fx kost, bøger, personlig udvikling, økonomi, ferie osv. Derudover har hver måned en liste med motion, kost, højdepunkter fra måneden og en humørblomst. 
Personligt har jeg ikke anvendt listerne kost og motion. Dels fordi jeg ikke har fundet dem relevante, men også fordi jeg ikke har kunne finde ud af at udfylde dem i den form de var lavet. Jeg deler nemlig ikke min måltider op i grupperne grøntsager/frugt, kostfibre, proteiner og fedt. eller motionere ud fra seks forskellige øvelser på listen. 
Derimod har jeg været glad for månedens højdepunkter og humørblomsten, da de giver anledning til refleksion bl.a. om hvorvidt man reelt bruger sin tid til det man har lyst til og om man er tilfreds med måneden. (Humørblomsten, er en blomst, hvor hver dag repræsentere en dag. Den kan så males i fem forskellige farver, alt efter om dagen hovedsageligt har været glad, lykkelig, eftertænksom, trist eller stresset. Den giver et godt overblik over ens humør, som man eller ikke ville have haft.)

Bogens layout er superflot og der er noget helt specielt og hyggeligt over at sidde med en fysisk bog og planlægge, reflektere og tage noter. Den har dog en stor ulempe. Det er ikke en kalender der er tilpasset et specifikt år.  Dette betyder at man selv skal sætte datoer og ugenummer ind i ugekalenderen og at der ikke er ugedage navne på oversigtskalenderen. Dette er ret tidskrævende og jeg lavede fejl i det flere gange. Dette skal man helt sikkert indstille sig på, inden man investere i notesbogen. Ingen kommentarer:

Send en kommentar