fredag den 29. april 2016

Littærere links

Lige for øjeblikket er der en del programmer på dr's hjemmeside som omhandler litteratur. Jeg tænkte derfor at jeg ville dele et par stykker med jer.

I anledningen af William Shakespeares 400 års fødselsdag i sidste uge(23 april) har DR2 flere filmatiseringer af hans værker, samt et par dokumentare om manden selv. En af sidst nævnte var dokumentaren "Shakespeares testamente", som omhandler et littære mysterium - For var det virkelig Shakespeare som skrev de kendte og elskede værker, der går under hans navn? Det er nemlig langt fra alle der er enige om at det var Shakespear - blandt tvivlerne findes kendte skikkelser som Charles dickins, Mark Twain og Sigmund Freud. Efter at have set dokumentaren forsår man deres tvivl.
Dokumentaren kan ses her indtil d. 1 maj - så skynd jer , hvis i vil nå at se den

Dokumania  på Dr2 viste i sidste uge dokumentaren "Ejersbo" - forfatteren bag Afrika-trilogien (Eksil, Revolotion og Liberty). Jeg har endnu ikke set dokumentaren endnu, men har kun hørt positiv omtale omkring den, så skal helt sikkert se den så snart jeg får tid. Dokumentaren kan ses her  indtil d. 26 april.

I sidste uge startede den nye serie "Kunstens skjulte krafter". Første afsnit i serien sætter fokus på litteaturens rolle for os som mennesker, Vi besøger bl.a The Reader organisation i liverpool, der arbejder med litteraturen terapeutiske effekt i en anderledes slags læseklub end den vi kender til dagligt - nemlig en læseklub hvor der læses højt af små noveller, istedet for deltagerne læsere store romaner hver for sig. Afsnittet kan ses her indtil d. 25 maj.

I dokumentaren læses novellen "The happiness Machine" af Ray Bradbury. The Saturday Evening Post genudgav novellen online i 2010 i anledningen af Bradbury's 90 års fødselsdag og kan læses her


Ingen kommentarer:

Send en kommentar